Teachers

Elke journey is uniek en hetzelfde geldt voor die van onze teachers. Laat je door hen meevoeren en inspireren. Ervaar hoe zij de leer van onder andere yoga, ademhaling en ayurveda toepassen om je energie (weer) te laten stromen. Hoe ze je van je hoofd naar je hart leiden en zo leren luisteren naar jezelf.

Met elk van hen is het mogelijk om verdieping op te zoeken. Via een deep dive class van 1,5 uur, een workshop of een 1- op -1 sessie. Lees hieronder meer over hun achtergrond en interesses en leer de teachers op een persoonlijke en laagdrempelige manier kennen tijdens een van hun lessen.

rust balans ademhaling Sjoerd Dragtsma

Sjoerd Dragtsma

In retrospectie ziet Sjoerd dat hij altijd al bezig geweest met existentiële vragen als; wat is Vrijheid, waar ligt de grens van het denken, kun je ooit echt alleen zijn? Yoga, meditatie en het sjamanistische pad van plant medicijnen en rituelen bleken de handvatten voor dieper inzicht in deze levensvragen en onze onze ware Natuur. Door middel van talloze innerlijke reizen, ontmoetingen met inspirators en spirituele leraren, en ervaringen in verschillende healing tradities vielen de oude lagen van conditionering en concepten schil voor schil van Sjoerd weg. Zijn lessen gaan over ontspanning vinden en ‘laten zijn’ wat er speelt op het niveau van lichaam en geest. Niet langer vechten, uitvoeren, zoeken, en zelfs niet meer je best doen; maar gewoon simpelweg aanwezig zijn in je lichaam. Alleen dan kunnen we stap voor stap thuis komen in het licht van onze ware natuur. Zijn yoga en adem lessen brengen een balans tussen het masculine en feminine. Poses en sequences die soms wat krachtiger zijn, maar de aandacht voor zachtheid, healing en het meditatieve aspect is vaak de grondtoon. Ook is er veel ruimte voor spontaniteit en ontstaan de lessen meer dan dat ze vooraf bedacht zijn.

yoga met muziek Roos Metje Smit

Roos Metje Smit

Roos’ reis als yogini begon een aantal jaar geleden toen ze de behoefte voelde om te aarden. Om manieren te vinden om volledig in het moment te zijn en in harmonie met al haar manieren van ‘zijn’.

Roos weet, je kan Woke & Wild tegelijk zijn en het een sluit het ander niet uit. Donker en licht bestaan met elkaar. Een visie die Roos graag illustreert tijdens haar lessen. Haar focus ligt op openstellen, ‘laten gaan’ en empoweren. Hoewel ze les geeft vanuit vrouwelijke energie, zijn haar lessen niet minder toegankelijk voor mannen.

Als ze niet op de mat staat, vind je Roos met haar handen in een grote berg vintage kleren, achter de naaimachine of dansend in haar kamer. Ze is gek op het bereiden van veganistische gerechten en natural skincare en vindt rust achter sputterende potten en pannen. Een meditatief moment aan het einde van de dag.

Intensieve workout yoga Chris Hettinga

Chris Hettinga

Chris’ reis als yogi begon toen hij als personal trainer en yoga teacher aan de slag ging na zijn studie ‘Sport & Beweging, Lifestyle & Gezondheid.’ Zijn fascinatie voor beweging en innovatieve manieren om het dagelijks leven te benaderen, ontvlamde zijn diepte zoektocht naar meer kennis en skills. Een passie die vernieuwd en ververst wordt sinds de dag dat hij afstudeerde. Hij is constant op zoek naar nieuwe ‘out of the box’ methodes om het lichaam te verrijken en is gek op workshops en courses die om nieuwe of andere manier van fysieke empowerment vragen. Stemmend van zijn eigen behoefte om zelf zoveel mogelijk van beweging te leren. Chris zijn visie leunt op het idee dat je goed voelen in je eigen lichaam met alle respect voor je anatomie hand in hand moeten gaan. Chris is te volgen op zijn instagram account @chrishettinga waar hij inspirerende content deelt.

Heb je behoefte aan 1 op 1 begeleiding voor een optimaal resultaat? Via de website van Chris www.chrishettinga.nl kun je hier meer over lezen. Ook is het mogelijk vanuit huis zijn movement lessen te volgen op de website www.movementamsterdam.com

Yin Yoga Amsterdam West Yessica Ypma

Yessica Ypma

De wereld een beetje mooier maken. Na het afronden van een masteropleiding communicatiewetenschappen, en een half jaar bepakt met een rugzak het Zuid-Amerikaanse continent over gereisd te zijn, werd dit Yessica’s primaire doel. Onverbiddelijk ambitieus, stortte ze zich op het vervullen van deze missie door te gaan werken voor de kinderrechten tak van de Verenigde Naties. Het vervulde haar hart niet op de manier dat ze hoopte, wat haar recht in de armen van yoga dreef.

“Ik was bezig de hele wereld om me heen te helpen, maar vergat m’n eigen lichaam en levenslust. Langzaam verloor ik mijn eigen passies, die ik gelukkig weer terugvond – mede dankzij yoga. Zelfs na ruim tien jaar yogalessen waren er zoveel dingen die ik toen pas begreep. Beter leren luisteren naar m’n eigen lichaam en gedachten; weten wat ík wil, voelen wat ik nodig heb. Het is het beste wat ik ooit ben gaan doen.”

Langzaamaan verweefde haar liefde voor sporten, bewegen en gezondheid zich met haar werkende leven. “Alhoewel, yogales geven heeft nog nooit als werk gevoeld; het voelt voor mij als liefde voor het leven, een gevoel dat ik heel graag deel. ”

Handstand leren Amsterdam West Jonathan-Craig

Jonathan Craig

Jonathan is gefascineerd door movement en mobility zolang hij zich kan herinneren. Als kind klom hij in elke boom en na het jarenlang beoefenen en doceren van martial arts heeft hij zich ook de nodige structuur en discipline eigen gemaakt. Zijn eigen stijl is het best te omschrijven als ‘freestyle mover’, waarbij hij wordt geïnspireerd door calisthenics, gymnastics, capoeira, urban dance, en yoga, Hij deelt alles wat hij heeft geleerd in zijn werk als mobility coach en in zijn les “Mobility, Strength & Balance” in de studio.

Door zijn verleden van chronische pijn klachten, heeft Jonathan beweging en mindfulness omarmd als een vorm van heling en bron van voldoening en is het onlosmakelijk met hem verbonden. Met meer dan 20 jaar ervaring en een ongelofelijke passie voor alles dat te maken heeft met balans en de verbinding van lichaam en geest, geeft Jonathan je een absolute kick-start met zijn energieke en krachtige lessen.

Behoefte aan 1-op-1 begeleiding door specifieke klachten of omdat je graag aan bepaalde technieken zoals arm-balances wil werken? Jonathan werkt ook als personal trainer en ziet feilloos welke oefeningen en aanpassingen er nodig zijn om je persoonlijke doel te behalen.

Ayurveda Yoga Balans Yin Yang Kim van der Veer

Kim van der Veer

Kim’s mantra is: ‘The only thing that matters is Love’. Sinds 2013 verdiept ze zich in de wereld van Yoga en Ayurveda. In haar leven met haar man Jochem en dochtertje Miki past ze het overal, op een moderne, manier toe. Daarnaast vertrouwt ze op haar intuïtie en de kracht en wijsheid die van binnen zit. Éen bewuste stap en keuze per keer.

Als voormalig advocaat maakte Kim rechtomkeerts en leerde ze de weg naar haar hart kennen: het voeden van lichaam en geest. Als positieve idealist, is het haar doel ook anderen te ondersteunen met de wijsheden met de wijsheden van Ayurveda en verweeft deze met al haar yogalessen. Het is voor haar de meest zuivere manier om op een energieke en gelukkige manier het leven te leiden.

Het kostte haar jaren om haar vinger te leggen op wat de practice voor haar kon betekenen en hoe het haar nu kon ondersteunen. In haar lessen en workshops, maar ook tijdens 1-op-1 consulten, geeft ze je de tools om deze oude en traditionele wijsheden van Yoga en Ayurveda op een moderne manier toe te passen. Nieuwsgierig wat het voor jou kan betekenen? Via www.startwithrasa.com vind je alles over Kim.

Yoga flow inspirerend Tash Richards

Tash Richards

Tash is onze opmerkelijke mover, shaker en creator. Haar lessen zijn een uitnodiging om jezelf volledig over te geven aan je eigen flow. Te dansen op de energie en de eindeloze potentie van je lichaam te ontdekken. Verwacht elementen van speelsheid, van intense energie, van rust en diepe ontspannen stretches, om zo alles waar je nog aan vasthield los te laten en je volledig te laten dragen door het moment. Om vanaf dat moment niets anders te doen dan je eigen flow te volgen.

Tash komt uit Londen van waar ze haar creatieve, speelde en intuïtieve flows meeneemt. Naast haar reguliere yoga lessen deelt ze in de studio ook haar passie in verschillende creatieve workshops. Tijdens haar Yoga & Ceramics Retreats combineert ze haar liefde voor yoga flows, voor lush lunches met natuurlijke wijnen en voor het creëren waarbij ze je leert je eigen keramiek te maken.

Daarnaast host ze samen met haar partner Mark maandelijse Yoga Brunch Sessions. De ultieme manier om je zaterdag te starten met een morning yoga flow om vervolgens aan te schuiven bij een uitgebreide home made brunch waar ze all out gaan. Deze herfst combineren zij dit in een 5-daags Yoga & Sourdough Retreat op een idyllische plek in Sicilië .

Wil je van alles op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor haar nieuwsbrief via hello@tashrichards.yoga of volg @tashrichardsyoga

Pilates Amsterdam West Emily Ledeboer

Emily Ledeboer

Emily’s go-getting persoonlijkheid gaat hand in hand met haar enthousiasme en nieuwsgierigheid. Haar eerste ontmoeting met Bikram Yoga had ze als zestienjarige. Tijdens haar studie Economie, volgde ze middenin de energieke chaos van New York een teacher’s training. Daar ontdekte ze hoe alle aspecten van het leven in connectie staan met elkaar. Voor Emily, betekent doen wat je echt happy maakt het gevolg van bewuste keuzes en een bewuste lifestyle. Keuzes die je helpen om op je eigen pad te blijven en niet dat van een ander te volgen. Ze is gek op het combineren van bewuste yogic lifestyle met het snellere, uptempo ritme van Amsterdam. Haar doceren wordt gekenmerkt door een flow van lichtheid en diepte. Op een laagdrempelige manier reikt ze haar studenten graag de tools aan om in het nu te blijven in plaats van zich te laten leiden door de alledaagse waan.

Yin Yoga ontspannen rust Charlotte de Beaumont

Charlotte de Beaumont

Op 3-jarige leeftijd startte Charlotte met dansen en is sindsdien altijd verwonderd geweest over het spel van het bewustzijn van lichaam en geest. Haar reis door Bali bracht haar verdieping in zowel haar yoga practice als het leven. Het liet haar inzien hoe je door yoga je innerlijke licht kan laten stralen. Haar yoga mat is een uitnodiging te ontdekken, te delen, te creëren en te leren. Ze ervoer op een dieper niveau iedereen zijn eigen pad heeft in dit leven en haar danscarrière liet haar inzien hoe elk persoon en lichaam uniek is. Charlotte houdt ervan om soms even helemaal stil te zitten en niets te doen. Te luisteren naar haar hart, haar intuïtie, gewoon te zijn. De echte schoonheid ligt voor haar in de simpele dingen van het leven. Het volledige vertrouwen in de kracht van een glimlach.

Vanaf jonge leeftijd is Charlotte altijd betoverd geweest door kracht van de maan, ze gelooft dat er een balans te vinden is in alles. Haar dagelijkse practice is het balanceren van de energie van de zon en de maan en het vinden van hun weerspiegeling in de wereld om ons heen. Naast yoga studeert Charlotte Ayurveda. Deze holistische kijk op het leven geeft haar elke dag weer de kans om de schoonheid van het leven te ervaren. Ze geeft ook 1 op 1 lessen die speciaal aan jouw behoefte worden aangepast. De persoonlijke begeleiding  leidt tot meer verdieping waardoor je leert omgaan met jouw specifieke probleem en je meer balans zal ervaren in je dagelijks leven.

https://www.charlotte-yoga.com

TWD_Yoga_Chess-Yoga-Yin_Yang

Francesca Lyon

Coming soon..

TWD_Yoga_Yiwen_Ying_Yang_Yogi

Yiwen

Yiwen groeide op in een traditioneel Chinees gezin.  “無為 Wu Wei” (non-actie), zoals geformuleerd in de  Tao Te Ching 道德經, was een rchtlijn in haar persoonlijke ontwikkeling. Zij verhuisde naar Amsterdam in 2004 en voltooide haar Ph.D. in Computer Science aan de Universiteit van Eindhoben (TU/E).
Naast haar academisch onderzoek heeft Yiwen altijd een passie gehad voor actieve beweging, Yoga, Qi Gong (Interne Martial Arts) en hardlopen, met deelname aan verscheidene marathons. In 2011-2012 nam ze een periode van sabbatical op en reisde naar China en Tibet, samen met haar echtgenoot en pasgeboren baby. Deze reis terug naar haar oorsprong gaf haar een nieuw perspectief op het leven, gezin en toekomst.
Terug van haar reis, stopte Yiwen met haar onderzoekswerk en veranderde zij de koers in haar leven en carrierre met een keuze voor Yoga. Vanuit haar Chinese achtergrond en Taoistische beinvloeding verdiepte zij zich de laatste jaren in Traditional Chinese Medicine, en in het bijzonder de relatie daarvan met Yoga en Qi Gong. Moge de inzichten uit deze traditionele bron van kennis ons helpen in de cultivering van helende energie en holistische beweging.
Meer informatie? www.yiwengem.nl