Teachers

Ons teacher team is hetgeen we het meest dankbaar voor zijn.

Zij zijn het die de energie in de studio laten stromen, verdieping en verwondering brengen en je op je aller drukste dagen laten voelen waar het eigenlijk om gaat.

Laat je door hen meevoeren en inspireren.

Ervaar hoe zij de leer van onder andere yoga, ademhaling en ayurveda toepassen op de mat en daarbuiten om zo het leven ten volste te leven.

rust balans ademhaling Sjoerd Dragtsma

Sjoerd Dragtsma

In retrospectie ziet Sjoerd dat hij altijd al bezig geweest met existentiële vragen als; wat is Vrijheid, waar ligt de grens van het denken, kun je ooit echt alleen zijn? Yoga, meditatie en het sjamanistische pad van plant medicijnen en rituelen bleken de handvatten voor dieper inzicht in deze levensvragen en onze onze ware Natuur. Door middel van talloze innerlijke reizen, ontmoetingen met inspirators en spirituele leraren, en ervaringen in verschillende healing tradities vielen de oude lagen van conditionering en concepten schil voor schil van Sjoerd weg. Zijn lessen gaan over ontspanning vinden en ‘laten zijn’ wat er speelt op het niveau van lichaam en geest. Niet langer vechten, uitvoeren, zoeken, en zelfs niet meer je best doen; maar gewoon simpelweg aanwezig zijn in je lichaam. Alleen dan kunnen we stap voor stap thuis komen in het licht van onze ware natuur. Zijn yoga en adem lessen brengen een balans tussen het masculine en feminine. Poses en sequences die soms wat krachtiger zijn, maar de aandacht voor zachtheid, healing en het meditatieve aspect is vaak de grondtoon. Ook is er veel ruimte voor spontaniteit en ontstaan de lessen meer dan dat ze vooraf bedacht zijn.

yoga met muziek Roos Metje Smit

Roos Metje Smit

Roos’ reis als yogini begon een aantal jaar geleden toen ze de behoefte voelde om te aarden. Om manieren te vinden om volledig in het moment te zijn en in harmonie met al haar manieren van ‘zijn’.

Roos weet, je kan Woke & Wild tegelijk zijn en het een sluit het ander niet uit. Donker en licht bestaan met elkaar. Een visie die Roos graag illustreert tijdens haar lessen. Haar focus ligt op openstellen, ‘laten gaan’ en empoweren. Hoewel ze les geeft vanuit vrouwelijke energie, zijn haar lessen niet minder toegankelijk voor mannen.

Als ze niet op de mat staat, vind je Roos met haar handen in een grote berg vintage kleren, achter de naaimachine of dansend in haar kamer. Ze is gek op het bereiden van veganistische gerechten en natural skincare en vindt rust achter sputterende potten en pannen. Een meditatief moment aan het einde van de dag.

Intensieve workout yoga Chris Hettinga

Chris Hettinga

Chris’ reis als yogi begon toen hij als personal trainer en yoga teacher aan de slag ging na zijn studie ‘Sport & Beweging, Lifestyle & Gezondheid.’ Zijn fascinatie voor beweging en innovatieve manieren om het dagelijks leven te benaderen, ontvlamde zijn diepte zoektocht naar meer kennis en skills. Een passie die vernieuwd en ververst wordt sinds de dag dat hij afstudeerde. Hij is constant op zoek naar nieuwe ‘out of the box’ methodes om het lichaam te verrijken en is gek op workshops en courses die om nieuwe of andere manier van fysieke empowerment vragen. Stemmend van zijn eigen behoefte om zelf zoveel mogelijk van beweging te leren. Chris zijn visie leunt op het idee dat je goed voelen in je eigen lichaam met alle respect voor je anatomie hand in hand moeten gaan. Chris is te volgen op zijn instagram account @chrishettinga waar hij inspirerende content deelt.

Heb je behoefte aan 1 op 1 begeleiding voor een optimaal resultaat? Via de website van Chris www.chrishettinga.nl kun je hier meer over lezen. Ook is het mogelijk vanuit huis zijn movement lessen te volgen op de website www.movementamsterdam.com

Pilates Amsterdam West Emily Ledeboer

Emily Ledeboer

Binnenkort…

Yoga flow inspirerend Tash Richards

Tash Richards

Tash is onze opmerkelijke mover, shaker en creator. Haar lessen zijn een uitnodiging om jezelf volledig over te geven aan je eigen flow. Te dansen op de energie en de eindeloze potentie van je lichaam te ontdekken. Verwacht elementen van speelsheid, van intense energie, van rust en diepe ontspannen stretches, om zo alles waar je nog aan vasthield los te laten en je volledig te laten dragen door het moment. Om vanaf dat moment niets anders te doen dan je eigen flow te volgen.

Tash komt uit Londen van waar ze haar creatieve, speelde en intuïtieve flows meeneemt. Naast haar reguliere yoga lessen deelt ze in de studio ook haar passie in verschillende creatieve workshops. Tijdens haar Yoga & Ceramics Retreats combineert ze haar liefde voor yoga flows, voor lush lunches met natuurlijke wijnen en voor het creëren waarbij ze je leert je eigen keramiek te maken.

Daarnaast host ze samen met haar partner Mark maandelijse Yoga Brunch Sessions. De ultieme manier om je zaterdag te starten met een morning yoga flow om vervolgens aan te schuiven bij een uitgebreide home made brunch waar ze all out gaan. Deze herfst combineren zij dit in een 5-daags Yoga & Sourdough Retreat op een idyllische plek in Sicilië.

Ayurveda Yoga Balans Yin Yang Kim van der Veer

Kim van der Veer

Kim’s mantra is: ‘The only thing that matters is Love’. Sinds 2013 verdiept ze zich in de wereld van Yoga en Ayurveda. In haar leven met haar man Jochem en dochtertje Miki past ze het overal, op een moderne, manier toe. Daarnaast vertrouwt ze op haar intuïtie en de kracht en wijsheid die van binnen zit. Éen bewuste stap en keuze per keer.

Als voormalig advocaat maakte Kim rechtomkeerts en leerde ze de weg naar haar hart kennen: het voeden van lichaam en geest. Als positieve idealist, is het haar doel ook anderen te ondersteunen met de wijsheden met de wijsheden van Ayurveda en verweeft deze met al haar yogalessen. Het is voor haar de meest zuivere manier om op een energieke en gelukkige manier het leven te leiden.

Het kostte haar jaren om haar vinger te leggen op wat de practice voor haar kon betekenen en hoe het haar nu kon ondersteunen. In haar lessen en workshops, maar ook tijdens 1-op-1 consulten, geeft ze je de tools om deze oude en traditionele wijsheden van Yoga en Ayurveda op een moderne manier toe te passen. Nieuwsgierig wat het voor jou kan betekenen? Via www.startwithrasa.com vind je alles over Kim.

Inge Peters

Inge begon met meditatie toen ze begin twintig was. Het ontketende een lange leerreis waarbij ze mocht groeien aan de hand van een kleurrijk scala aan teachers. Het duurde echter jaren en twee volledige teacher trainingen voordat Inge zich klaar voelde om zelf te teachen en haar practice te delen. Een waarin ervaring en zelf-bevraging centraal staan.

Nadat zij – noodgedwongen door een ongeluk – in 2009 Yin Yoga ontdekte ervoer ze uit eerste hand de helende, zachtzinnige kwaliteiten ervan. Het voelde na al die jaren alsof ze yoga en haar filosofie helemaal opnieuw ontdekte en het hielp haar haar unieke stem als teacher te vinden. Een stem waarbinnen ze iedereen die met haar op de mat stapt liefdevol aanmoedigt de verbinding met zijn of haar intuïtie aan te gaan en waarbij ze voorgaat in de zoektocht naar stilte in jezelf.

Verlaat Inges les verrijkt en meer in tune met je intuïtie. Dankzij de rijke verhalen die Inge vertelt of de Boeddhistische wijsheden die ze in haar lessen verwerkt, de liefde en compassie die elk moment invoelbaar zijn en de verdieping die ze samen met haar studenten aangaat verlaat je de mat niet alleen met hervonden energie maar ook met nieuwe wijsheid.

TWD_Yoga_Yiwen_Ying_Yang_Yogi

Yiwen Eliens

Yiwens holistische perspectief werd al op jonge leeftijd rijkelijk tot bloei gebracht dankzij de traditionele, Chinese invloeden waarmee zij groot groeit. “無為 Wu Wei” wat non-actie betekent, vormde in haar persoonlijke ontwikkeling een onmisbare rode draad. Geleid door haar heritage en de Taoïstische invloeden uit haar jeugd zoekt Yiwen sinds een aantal jaren de verdieping door haar kennis op het gebied van Traditionele Chinese geneeswijzen, Yoga en Qi Gong elke keer weer te vergroten.

Een journey die tot leven werd gewekt tijdens haar sabbatical – bijna tien jaar geleden – waarbij ze samen met haar echtgenoot en toen pasgeboren baby een helende reis naar China en Tibet maakte. Hervonden perspectieven op het leven, haar gezin en de toekomst boden richting voor wat nog komen moest. Energie waar ze altijd op is blijven teren, die ze altijd is blijven voeden en die ze tijdens haar lessen doorgeeft aan anderen. Bij Yiwen op de mat komen traditionele methoden, bewustzijn en haar kennis op het gebied van Oosterse geneeskunde samen in een geheel eigen, krachtige practice. Eén die je doet gronden, met lijf én intuïtie.

TWD_Yoga_Chess-Yoga-Yin_Yang

Francesca Lyon

Francesca’s yoga journey bloeide op in Nieuw-Zeeland toen ze nog maar vijftien jaar oud was en haar kenmerkende, open blik haar naar nieuwe uitingsvormen leidt. Van de helende rust die ontstond tijdens die vroege practice tot de nieuwe energie die vrijkwam tijdens haar ademwerk: na het volbrengen van haar teacher training wist Francesca dat het tijd was om alles wat haar practice haar tot dan toe had gebracht, te delen. Verschillende fasen in haar leven hebben haar daarbij langs verschillende yoga-tradities geleid. Hierbij heeft ze zich met liefde laten beïnvloeden door de rijke, helende aspecten van vinyasa, tantric yoga, hatha en yin yoga. Verwacht al deze kleuren dan ook terug te zien tijdens één van haar lessen. Als getrainde Naturopath en Medisch herborist neemt ze studenten liefdevol aan de hand mee tijdens een expeditie langs lijf en ziel naar een plek waar ultieme ontspanning en oplading alle ruimte krijgen die ze verdienen. Een practice waarin haar lichtheid en zachtheid op een ontspannen en lichthartige manier binnen onze community – waar zij zo graag deel van uitmaakt – wordt doorgegeven.

Jonas Nathan

Na zijn geboorte in Australië kenmerkt Jonas’ zijn jonge leven zich door een vijfjarige reis door Azië. Door in landen als Nepal te wonen en van de lokale bevolking te mogen leren ontdekte hij al op jonge leeftijd zijn connectie met het spirituele. Na een omweg waarin hij opnieuw op zoek moest naar zijn wortels kwam hij negen jaar geleden thuis bij zichzelf door een eigen yoga practice te ontwikkelen. Down to earth, vol focus en geleid door zijn krachtige, mannelijke energie. Dankzij yoga en meditatie en de guidance van zijn teachers begon zijn innerlijke wereld te transformeren en kwam er ruimte om te wortelen. Op een zachte en liefdevolle manier opende hij zichzelf voor het leven, een kostbaar geschenk dat hij met anderen wilt delen. Met zijn down to earth energie straalt hij niet alleen een hele fijne rust maar ook vertrouwen uit. Vertrouwen die helpt bij het vinden van de perfecte pose voor elk lichaam waarbij hij altijd rekening houdt met het grotere, energetische lichaam.

Dankzij zijn scherpte en onbegrensde vertrouwen helpt hij iedereen in zijn les een eigen weg richting balans te vinden omdat hij gelooft dat in die harmonie het ultieme levensgeluk verscholen ligt.

Hannah Ray

Voor Hannah is Yoga een heilige plek voor bevraging en ontdekking. Zo gelooft ze niet in ‘goed zijn’ in yoga maar zet ze haar ruimtelijke, speelse en vooral toegankelijk benadering van lesgeven in om zoveel mogelijk mensen de magie van een practice te laten ervaren. Dat betekent overigens niet dat ze nooit een dubbele chaturanga of een krachtige arm balance in de mix zal gooien om je uit te blijven dagen. Haar lessen worden ook wel omschreven als ‘playful sloth yoga’ en bieden vele momenten om de connectie met jezelf aan te gaan, je innerlijke te kalmeren en al die plakkerige – ‘sticky’ zoals Hannah ze noemt – innerlijke plekjes hervonden ruimte te bieden en vooral: te ademen.

Hannah is behalve teacher ook coach en haar liefde daarvoor is verweven met alles wat ze doet. Geholpen door haar focus op groei en het creëren van nieuwe inzichten via intuïtief schrijven, affirmaties, meditaties en visualisaties kent groei met Hannah vele verschijningsvormen. Dankzij de speelsheid van haar lessen zijn ze geschikt voor elke soort yogi, op elk moment van de dag of je journey.

Nanneke Landman

Binnenkort

Carolina Dorell

Carolina’s persoonlijkheid en practice kenmerken zich door haar liefdevolle en positieve benadering. Al zo lang als ze zich kan herinneren is ze verliefd op beweging. Als geboren en getogen Argentijnse liet ze zich dan ook beïnvloeden door het ritme, de warmte en de vibraties van Buenos Aires. Aanstekelijke en krachtige vormende elementen die ze dankbaar kwijt kan in haar practice. Hoewel ze gek is op de krachtige kant van yoga, vindt ze in Yin Yoga de ultieme poort naar stilte, innerlijke observatie en rust. Het leerde haar die tomeloze yang energie in haar leven te balanceren. Behalve teacher is Carolina gespecialiseerd in Tibetaanse sound healing. De basis van haar practice wordt dan ook gevormd door een prachtige mengelmoes van chakra theory, geluidsmeditatie en verschillende yoga-vormen. Een unieke combinatie waarvan ze graag de theorie en achtergrond deelt in haar les. Beleef een magische combinatie van muziek en beweging om aan de behoefte van je lichaam te voorzien. Handpans, chimes, heling en zangschalen die een meditatieve ervaring creëren waarbinnen je stress en zorgen mag laten wegvoeren door de muziek.

Tanisha Lindeman

Geboren in Singapore en met Peruaanse en Nederlandse roots is Tanisha met recht een internationale yogi te noemen. Haar grote liefde voor reizen is altijd gebleven en de afgelopen jaren reisde ze de wereld rond om de wonderen van yoga te delen en te beleven. Tijdens Tanisha’s lessen is haar persoonlijkheid goed invoelbaar: krachtig, energiek en speels. Naast haar continue groei en verdieping in yoga heeft ze ook een grote interesse in de anatomie van het lichaam en meditatie. Stap haar les in en het eerste wat je opmerkt is Tanisha’s tomeloze, aanstekelijke energie. Een waarin ze elke student in zijn of haar volledigheid ziet en je mood instantly van een extra portie positiviteit voorziet. Hoewel haar practice een traditionele basis kent weet ze er een geheel eigenzinnige speelsheid in te verweven die je ongemerkt uitdaagt om je bewegingen op de meest lichte manier mogelijk, te verdiepen. Lessen waarin intentie, flow, focus en ademwerk richting geven om te zweten, te zwoegen en je net dat extra zetje geven waardoor je net nog iets verder komt in je practice dan je voor mogelijk had gehouden.

Maxime Mennen

Maxime is al zolang ze zich kan herinneren verliefd aan de schoonheid van bewegen en laat zich het liefst altijd leiden door dat lichte gevoel van vrijheid en plezier dat het haar biedt. Terwijl ze de jaren weg danste groeide haar innerlijke vuur om het plezier en de schoonheid van je op die manier door je lichaam te laten leiden, te delen. Tijdens haar eigen zwangerschap vergaarde ze – alleen al door het dragen van haar eigen hummeltje – alle kennis die nodig was voor wat de Mamaison lessen nu vormen. Terwijl Maxine bewegen als een prachtige vorm van kunst beschouwt, leent ze inspiratie uit Pilates en combineert ze die in de mooist mogelijke mix met meditatie en endurance training. Maxime besteedt liefde en aandacht aan elk detail tijdens de creatie van haar lessen waarin haar rust en de krachtige energie die tijdens haar lessen vrijkomt voor iedereen invoelbaar is. Lessen waarbinnen intuïtie geëerd wordt en elke mama-to-be de perfecte balans tussen intensiteit, awareness, kracht en zachtheid leert vinden. Dankzij deze liefdevolle benadering helpt ze vrouwen niet alleen krachtig en vol zelfvertrouwen te voelen maar ook empowered in hun kalmte zodat ze zich over kunnen geven aan alle innerlijke ruimte die al in hen huist.

Camilla Bundel

Camilla ontdekte de bijzondere lagen van yoga als toevoeging op haar dans. In eerste instantie zag ze het als een welkome aanvulling om haar lichaam krachtig en flexibel te houden maar na een tijdje ontdekte ze dat yoga haar zoveel meer te bieden had dan alleen het fysieke aspect, het bewegen op zich. Yoga bood haar een inner reis en een introductie naar bewustzijn die gepaard ging met een volledig nieuw perspectief op de wereld. ‘What is done in love, is done well.’ Een mantra die Camilla en haar zachte energie perfect past. Met yoga en haar teaching brengt Camilla een verrijkende balans in haar huidige danscarrière en vond ze bovendien de heling die ze – geheel onbewust – zocht en nu zo liefdevol deelt. Verwacht een les die aanvoelt als een warm bad en een omgeving waarin Camilla haar innerlijke lichtheid vol overgave doorgeeft. Naast yoga teacher is Camilla ook in opleiding tot ‘Yoga Therapist’ waarin ze haar innerlijke roep tot verdieping beantwoordt en op zoek gaat naar een nieuwe vorm van harmonie tussen lichaam en geest. Maar zoals altijd: met zachte hand.