Teachers

Elke journey is uniek en hetzelfde geldt voor die van onze teachers. Laat je door hen meevoeren en inspireren. Ervaar hoe zij de leer van onder andere yoga, ademhaling en ayurveda toepassen om je energie (weer) te laten stromen. Hoe ze je van je hoofd naar je hart leiden en zo leren luisteren naar jezelf.

Met elk van hen is het mogelijk om verdieping op te zoeken. Via een deep dive class van 1,5 uur, een workshop of een 1- op -1 sessie. Lees hieronder meer over hun achtergrond en interesses en leer de teachers op een persoonlijke en laagdrempelige manier kennen tijdens een van hun lessen.

rust balans ademhaling Sjoerd Dragtsma

Sjoerd Dragtsma

Na een flirt met yoga in zijn twintiger jaren, zorgde de Shamanic tradities uit de Amazone ervoor dat Sjoerd in 2014 zijn weg terug naar yoga vond. Onvermijdelijk aangetrokken tot het ‘yogic vuur’. De heilige Amazone ceremonies die Sjoerd ervoer boden hem inzicht in de betekenis van het leven, de mens als sociaal dier en de conditioneringen die ervoor zorgen dat we onszelf van nature beperken. Sjoerd zijn lessen worden sterk beïnvloed door zijn Sjamanistische pad en leggen de nadruk op de meditatieve en helende aspecten van yoga. Hij moedigt iedereen aan om ruimte te creëren voor alles wat komt en is en om dingen te ervaren zoals ze echt zijn, door simpelweg te ‘zijn’.

Voel je dat dit resoneert? Schrijf je in via Sjoerd zijn nieuwsbrief door te mailen naar info@thewhitedoorstudio.nl of Sjoerddragtsma@me.com en leer meer over de mogelijkheden op een dieper niveau te werken met de hulp van ademhaling, meditatie en verscheidene helende planten.

yoga met muziek Roos Metje Smit

Roos Metje Smit

Roos’ reis als yogini begon een aantal jaar geleden toen ze de behoefte voelde om te aarden. Om manieren te vinden om volledig in het moment te zijn en in harmonie met al haar manieren van ‘zijn’. Roos weet, je kan Woke & Wild tegelijk zijn en het een sluit het ander niet uit. Een visie die Roos graag illustreert tijdens haar lessen. Haar focus ligt op openstellen, ‘laten gaan’ en empoweren. Hoewel ze graag de nadruk legt op vrouwelijke energie, zijn haar lessen niet minder toegankelijk voor mannen. Roos gelooft dat om wakker te kunnen zijn, je een open hart moet hebben. Als ze niet op de mat staat, vind je Roos in een klimhal, dansend in haar kamer of hoelahoepend in het park. Ze is gek op (vegan) koken en vindt rust achter sputterende potten en pannen. Potluck picknick, iemand?

Intensieve workout yoga Chris Hettinga

Chris Hettinga

Chris’ reis als yogi begon toen hij als personal trainer en yoga teacher aan de slag ging na zijn studie ‘Sport & Beweging, Lifestyle & Gezondheid.’ Zijn fascinatie voor beweging en innovatieve manieren om het dagelijks leven te benaderen, ontvlamde zijn diepte zoektocht naar meer kennis en skills. Een passie die vernieuwd en ververst wordt sinds de dag dat hij afstudeerde. Hij is constant op zoek naar nieuwe ‘out of the box’ methodes om het lichaam te verrijken en is gek op workshops en courses die om nieuwe of andere manier van fysieke empowerment vragen. Stemmend van zijn eigen behoefte om zelf zoveel mogelijk in beweging te zijn. Chris zijn visie leunt op het idee dat je goed voelen in je eigen lichaam met alle respect voor je anatomie hand in hand moeten gaan.

Yin Yoga Amsterdam West Yessica Ypma

Yessica Ypma

‘De wereld een mooiere plek maken’.  Na jaren van studeren en backpacken, werd dit Yessica’s primaire doel. Idealistisch als ze is, werd ze onverbiddelijk ambitieus tijdens het vervullen van die missie. Ze vertrok op reis als onderdeel van een team binnen een grote ontwikkelingsorganisatie. Het vervulde haar hart niet de manier die Yessica hoopte. Beweging, sport en gezondheid hebben altijd een hoofdrol gespeeld in haar leven. Het was in die specifieke fase van haar leven en tijdens die zoektocht dat Yessica zich begon af te vragen of die elementen meer konden zijn dan alleen haar ‘pleasure’. Konden ze ook een basis vormen? Vragen die haar terug leidden naar haar basis, bestaande uit yoga, beweging en gezondheid. Drie factoren die haar balans hebben gebracht, een vorm van bewustzijn die ze graag deelt in alles dat ze doet.

Bijzondere intense yoga Daniel Maciejewski

Daniel Maciejewski

Daniël, oprichter van ‘No Bullshit Retreats’, gecertificeerd Hatha en Ashtanga yoga teacher en sound healer is verliefd op alles dat om yoga en soul searching draait. Naast de traditionele vormen van yoga, haalt hij voldoening uit een practice die electric flow heet, waarin hij een intense vinyasa flow combineert met elektronische muziek. Zijn passie voor muziek leidt Daniel vaak naar Tibetaanse sound bowls voor meditatie en andere helende practices. Zijn grote voorliefde voor muziek en event hosting ontvlamde zijn idee om yoga classes te organiseren die op een ‘no bullshit’ benadering leunen. Een practice bezorgen die hem hielp om te aarden tijdens roerige tijden aan sceptici is zijn grootste missie. Voor Daniel moet praten over spiritualiteit als praten met een vriend in een bar voelen. Down to earth, toegankelijk en invloedrijk op de juiste manieren.

Meditatie stilte yoga diepgang Mireille Wortel

Mireille Wortel

Mireille werd jaren geleden verliefd op Bikram yoga wat haar passie voor Hot Yoga ontvlamde.. Vandaag de dag ligt haar focus op stilte, meditatie en Vinyasa Yoga. Voor Mireille is yoga niet iets wat ze deed, maar iets wat ze werd. Een manier van zijn. Haar mat is een veilige plek, een zoete reminder om dankzij overlevering bij zichzelf thuis te komen. Om stilte te vinden door inwaarts te keren. Door zowel stilte als beweging. Mireille vindt het fijn om mensen uit te dagen om met hun lichaam contact te maken en met hun gevoelens en hun hart elk aspect van hun practice te ervaren. Stap voor stap en langs alle fysieke, mentale en andere kleurrijke aspecten van yoga. In stilte, meditatie en via awareness en flow. Haar belangrijkste roeping is overigens die van mama-zijn. Als een moeder van drie jonge kinderen (Timme 6, Kiki 4 en Bowi 2) beschouwt ze hen haar belangrijkste leraren in dit leven.

Ayurveda Yoga Balans Yin Yang Kim van der Veer

Kim van der Veer

Kim’s mantra is: ‘The only thing that matters is Love’. Sinds 2013 verdiept ze zich in de wereld van Yoga en Ayurveda. In haar leven met haar man Jochem en dochtertje Miki past ze het overal, op een moderne, manier toe. Daarnaast vertrouwt ze op haar intuïtie en de kracht en wijsheid die van binnen zit. Éen bewuste stap en keuze per keer.

Als voormalig advocaat maakte Kim rechtomkeerts en leerde ze de weg naar haar hart kennen: het voeden van lichaam en geest. Als positieve idealist, is het haar doel ook anderen te ondersteunen met de wijsheden met de wijsheden van Ayurveda en verweeft deze met al haar yogalessen. Het is voor haar de meest zuivere manier om op een energieke en gelukkige manier het leven te leiden.

Het kostte haar jaren om haar vinger te leggen op wat de practice voor haar kon betekenen en hoe het haar nu kon ondersteunen. In haar lessen en workshops, maar ook tijdens 1-op-1 consulten, geeft ze je de tools om deze oude en traditionele wijsheden van Yoga en Ayurveda op een moderne manier toe te passen. Nieuwsgierig wat het voor jou kan betekenen? Via www.startwithrasa.com vind je alles over Kim.

Handstand leren Amsterdam West Jonathan-Craig

Jonathan Craig

Jonathan loves to live to move and moves to live and has been fascinated by movement and mobility for as long as he can remember. He takes tremendous pleasure in exploring the boundaries of body and mind while helping others do so too. Jonathan first encountered the craft of martial arts at the tender age of ten and has been captivated by this fierce practice ever since. As a ‘Movement practitioner’ Jonathan fuels his energetic practice with disciplines like calisthenics, gymnastics,  capoeira, free flow, and yoga. All inspiration grateful passed along through his work as a strength and conditioning coach.

With a history of chronic pain issues, Jonathan has embraced movement and mindfulness as a source of healing and fulfillment and ongoing factor in his life. As a personal trainer, he tries to convey his infectious spirit to others, focussing on posture correction, mobility, and skill development.

With over 20 years of experience and an impetuous passion for anything that involves the balance and interconnection between body and mind, needless to say, that Jonathan is a luminous addition to our studio.

Cacao Yoga energie Britta Waechter

Britta Waechter

Yoga flow inspirerend Tash Richards

Tash Richards

Tash is our resident mover, shaker and creator. Her classes are a chance to really tune into your energy and move in a way that feels fluid, weightless even, as you move from a place of full awareness, into the interconnected web of your bodies potential. Expect plenty of opportunities for play, for rest, for just letting out a huge sigh, as you let all the expectations you place on yourself just drop away and you let yourself come home, come back to your beat.

 

Tash hails from London and brings with her creative, playful, embodied yoga flows. Alongside her regular schedule she puts on Yoga and Intro to Ceramics Day Retreats regularly in the studio, a pairing that stems from her love of making and combines, yoga, delicious food, and making beautiful objects out of clay. This fall she will be combining Yoga and Sourdough baking (and sun) in a beautiful 5 day retreat in Sicily. Tash is pregnancy yoga trained. If you’d like to get in touch contact either hello@tashrichards.yoga or follow her on instagram @tashrichardsyoga

Pilates Amsterdam West Emily Ledeboer

Emily Ledeboer

Emily’s go-getting persoonlijkheid gaat hand in hand met haar enthousiasme en nieuwsgierigheid. Haar eerste ontmoeting met Bikram Yoga had ze als zestienjarige. Tijdens haar studie Economie, volgde ze middenin de energieke chaos van New York een teacher’s training. Daar ontdekte ze hoe alle aspecten van het leven in connectie staan met elkaar. Voor Emily, betekent doen wat je echt happy maakt het gevolg van bewuste keuzes en een bewuste lifestyle. Keuzes die je helpen om op je eigen pad te blijven en niet dat van een ander te volgen. Ze is gek op het combineren van bewuste yogic lifestyle met het snellere, uptempo ritme van Amsterdam. Haar doceren wordt gekenmerkt door een flow van lichtheid en diepte. Op een laagdrempelige manier reikt ze haar studenten graag de tools aan om in het nu te blijven in plaats van zich te laten leiden door de alledaagse waan.

Yin Yoga ontspannen rust Charlotte de Beaumont

Charlotte de Beaumont

Op 3-jarige leeftijd startte Charlotte met dansen en is sindsdien altijd verwonderd geweest over het spel van het bewustzijn van lichaam en geest. Haar reis door Bali bracht haar verdieping in zowel haar yoga practice als het leven. Het liet haar inzien hoe je door yoga je innerlijke licht kan laten stralen. Haar yogamat is een uitnodiging te ontdekken, te delen, te creëren en te leren. Ze ervoer op een dieper niveau iedereen zijn eigen pad heeft in dit leven en haar danscarrière liet haar inzien hoe elk persoon en lichaam uniek is.

Charlotte houdt ervan om soms even helemaal stil te zitten en niets te doen. Te luisteren naar haar hart, haar intuïtie, gewoon te zijn. De echte schoonheid ligt voor haar in de simpele dingen van het keven. Het volledige vertrouwen in de kracht van een glimlach.

Vanaf jonge leeftijd is Charlotte altijd betoverd geweest door kracht van de maan, ze gelooft dat er een balans te vinden is in alles. Haar dagelijkse practice is het balanceren van de energie van de zon en de maan en het vinden van hun weerspiegeling in de wereld om ons heen.