Teachers

Onze teachers staan bekend om de liefde, aandacht en gedrevenheid die in elke les te voelen is. Met de intentie je te vervoeren naar dit moment, je dichter bij jezelf te brengen en je energie te laten stromen. Waarna je vervult van energie je dag vervolgd of ultieme rust ervaart. Laat je verrassen door hoe zij eeuwenoude wijsheden verweven met hun eigen inzichten en het toepassen in onze stadse realiteit. Zij zijn het die verdieping en verwondering brengen en je op je aller drukste dagen laten voelen waar het eigenlijk om gaat.

 

Emily Allema

Emily realiseerde zich op 25 jarige leeftijd dat als we vrij zijn onze eigen keuzes te maken, zij ook vrij was haar eigen leven te vorm te geven. De start van een reflectieve reis, waarbij zij haar nieuwsgierigheid en intuïtie (weer) als kompas liet dienen.

Haar pad bestond tot dat moment uit spontane ingevingen en weloverwogen keuzes. Van zitting in een jeugdgemeenteraad en een bachelor en master in economie, tot een eigen yoga practice vanaf haar 16e en een yoga teacher training in New York. Elk met zijn eigen lessen en inzichten, die allen hebben bijgedragen aan het ontstaan van The White Door Studio en welke haar filosofie hebben gevoed.

Een filosofie die ruimte creëert een moment stil te staan en je blik naar binnen te keren. Ruimte om te voelen of wat je denkt, zegt en doet in lijn is met je eigen waardes. Ruimte om te ontdekken wat klaar is om los te laten en wat uitgenodigd mag worden, om je buitenwereld een reflectie te laten zijn van je binnenwereld.

Emily staat nog af en toe op de teacher mat, maar besteed haar meeste tijd aan het begeleiden van bewuste ondernemers.

rust balans ademhaling Sjoerd Dragtsma

Sjoerd Dragtsma

In retrospectie ziet Sjoerd dat hij altijd al bezig geweest met existentiële vragen als; wat is Vrijheid, waar ligt de grens van het denken, kun je ooit echt alleen zijn? Yoga, meditatie en het sjamanistische pad van plant medicijnen en rituelen bleken de handvatten voor dieper inzicht in deze levensvragen en onze ware Natuur. Door middel van talloze innerlijke reizen, ontmoetingen met inspirators en spirituele leraren, en ervaringen in verschillende healing tradities vallen de oude lagen van conditionering en concepten schil voor schil van Sjoerd weg.

Zijn lessen gaan over ontspanning vinden en ‘laten zijn’ wat er speelt op het niveau van lichaam en geest. Niet langer vechten, uitvoeren, zoeken, en zelfs niet meer je best doen; maar gewoon simpelweg aanwezig zijn in je lichaam. Alleen dan kunnen we stap voor stap thuis komen in het licht van onze ware natuur. Zijn yoga en adem lessen brengen een balans tussen het masculine en feminine. Ze gaan diep en zijn krachtig, maar zachtheid, healing en het meditatieve aspect vormen altijd de grondtoon.

Yiwen Eliens

Yiwens holistische perspectief werd al op jonge leeftijd rijkelijk tot bloei gebracht dankzij de traditionele, Chinese invloeden waarmee zij groot groeit. “無為 Wu Wei” wat non-actie betekent, vormde in haar persoonlijke ontwikkeling een onmisbare rode draad. Geleid door haar heritage en de Taoïstische invloeden uit haar jeugd zoekt Yiwen sinds een aantal jaren de verdieping door haar kennis op het gebied van Traditionele Chinese geneeswijzen, Yoga en Qi Gong elke keer weer te vergroten.

Een journey die tot leven werd gewekt tijdens haar sabbatical – bijna tien jaar geleden – waarbij ze samen met haar echtgenoot en toen pasgeboren baby een helende reis naar China en Tibet maakte. Hervonden perspectieven op het leven, haar gezin en de toekomst boden richting voor wat nog komen moest. Energie waar ze altijd op is blijven teren, die ze altijd is blijven voeden en die ze tijdens haar lessen doorgeeft aan anderen. Bij Yiwen op de mat komen traditionele methoden, bewustzijn en haar kennis op het gebied van Oosterse geneeskunde samen in een geheel eigen, krachtige practice. Eén die je doet gronden, met lijf én intuïtie.

Tash Richards

Tash is onze opmerkelijke mover, shaker en creator. Haar lessen zijn een uitnodiging om jezelf volledig over te geven aan je eigen flow. Te dansen op de energie en de eindeloze potentie van je lichaam te ontdekken. Verwacht elementen van speelsheid, van intense energie, van rust en diepe ontspannen stretches, om zo alles waar je nog aan vasthield los te laten en je volledig te laten dragen door het moment. Om vanaf dat moment niets anders te doen dan je eigen flow te volgen.

Tash komt uit Londen van waar ze haar creatieve, speelde en intuïtieve flows meeneemt. Naast haar reguliere yoga lessen deelt ze in de studio ook haar passie in verschillende creatieve workshops. Tijdens haar Yoga & Ceramics Retreats combineert ze haar liefde voor yoga flows, voor lush lunches met natuurlijke wijnen en voor het creëren waarbij ze je leert je eigen keramiek te maken.

Roos Metje Smit

Roos’ reis als yogini begon een aantal jaar geleden toen ze de behoefte voelde om te aarden. Om manieren te vinden om volledig in het moment te zijn en in harmonie met al haar manieren van ‘zijn’.

Roos weet, je kan Woke & Wild tegelijk zijn en het een sluit het ander niet uit. Donker en licht bestaan met elkaar. Een visie die Roos graag illustreert tijdens haar lessen. Haar focus ligt op openstellen, ‘laten gaan’ en empoweren. Hoewel ze les geeft vanuit vrouwelijke energie, zijn haar lessen niet minder toegankelijk voor mannen.

Als ze niet op de mat staat, vind je Roos met haar handen in een grote berg vintage kleren, achter de naaimachine of dansend in haar kamer. Ze is gek op het bereiden van veganistische gerechten en natural skincare en vindt rust achter sputterende potten en pannen. Een meditatief moment aan het einde van de dag.

Chris Hettinga

Chris’ reis als yogi begon toen hij als personal trainer en yoga teacher aan de slag ging na zijn studie ‘Sport & Beweging, Lifestyle & Gezondheid.’ Zijn fascinatie voor beweging en innovatieve manieren om het dagelijks leven te benaderen, ontvlamde zijn diepte zoektocht naar meer kennis en skills. Een passie die vernieuwd en ververst wordt sinds de dag dat hij afstudeerde. Hij is constant op zoek naar nieuwe ‘out of the box’ methodes om het lichaam te verrijken en is gek op workshops en courses die om nieuwe of andere manier van fysieke empowerment vragen. Stemmend van zijn eigen behoefte om zelf zoveel mogelijk van beweging te leren. Chris zijn visie leunt op het idee dat je goed voelen in je eigen lichaam met alle respect voor je anatomie hand in hand moeten gaan.

Elsa van Latum

Elsa’s avontuurlijke ziel heeft haar tot de meest verre uithoeken van de wereld gebracht. Van een sociologie master in Londen en bartenden in New York naar universitair lesgeven in Colombia.

Yoga is altijd de manier geweest waarop Elsa heeft kunnen gronden te midden van deze beweging. Een practice die je altijd met je meedraagt, een thuiskomen in jezelf, altijd en overal. Yoga geeft Elsa de heldere perceptie om de schoonheid van het leven niet aan haar voorbij te laten gaan en de kracht om het leven volledig te kunnen vieren.

In Elsa’s lessen ligt de nadruk op gronding en verbinding maken met de aarde. Dit kan door te vertragen en de stilte toe te laten, maar juist ook door het lijf op te schudden en je over te geven aan de levensenergie die door ons heen stroomt. Het doel is om vanuit innerlijke rust wakker te leven.

Naast yoga geeft Elsa ook taalles en werkt ze met sjamanisme.

Kim van der Veer

Kim, een charmante avonturier. Ze maakt het alledaagse spectaculair. Haar bijna decennia lange kennis van de Ayurveda en Yoga gecombineerd met haar ervaring in het bedrijfsleven en moederschap maken haar aanpak modern en uniek. Kim schrijft, spreekt, geeft les en heeft Rasa opgericht. Een positieve omgeving voor vrouwen op weg naar hun maximale potentie.

Ze houdt ervan om risico’s te nemen, en krijgt een kick van het doorbreken van alledaagse gewoontes. Maar door haar empathie voor vrouwen wordt ze vooral aangetrokken om te inspireren met haar optimistische blik op het leven.

Kim’s lessen en workshops zijn speels, zacht maar toch sterk en dagen je uit om in te tunen met wat écht belangrijk is in je leven. Ze combineert filosofie met houdingen en past elke les aan op wat er speelt in dat moment. Het is haar doel om je van je hoofd naar je lichaam te laten zakken, zodat je het leven meer vanuit je hart kunt ervaren. Uiteindelijk is dat de kunst van het leven.

Inge Peters

Inge begon met meditatie toen ze begin twintig was. Het ontketende een lange leerreis waarbij ze mocht groeien aan de hand van een kleurrijk scala aan teachers. Het duurde echter jaren en twee volledige teacher trainingen voordat Inge zich klaar voelde om zelf te teachen en haar practice te delen. Een waarin ervaring en zelf-bevraging centraal staan.

Nadat zij – noodgedwongen door een ongeluk – in 2009 Yin Yoga ontdekte ervoer ze uit eerste hand de helende, zachtzinnige kwaliteiten ervan. Het voelde na al die jaren alsof ze yoga en haar filosofie helemaal opnieuw ontdekte en het hielp haar haar unieke stem als teacher te vinden. Een stem waarbinnen ze iedereen die met haar op de mat stapt liefdevol aanmoedigt de verbinding met zijn of haar intuïtie aan te gaan en waarbij ze voorgaat in de zoektocht naar stilte in jezelf.

Verlaat Inges les verrijkt en meer in tune met je intuïtie. Dankzij de rijke verhalen die Inge vertelt of de Boeddhistische wijsheden die ze in haar lessen verwerkt, de liefde en compassie die elk moment invoelbaar zijn en de verdieping die ze samen met haar studenten aangaat verlaat je de mat niet alleen met hervonden energie maar ook met nieuwe wijsheid.

Carolina Dorell

Carolina’s persoonlijkheid en practice kenmerken zich door haar liefdevolle en positieve benadering. Al zo lang als ze zich kan herinneren is ze verliefd op beweging. Als geboren en getogen Argentijnse liet ze zich dan ook beïnvloeden door het ritme, de warmte en de vibraties van Buenos Aires. Aanstekelijke en krachtige vormende elementen die ze dankbaar kwijt kan in haar practice. Hoewel ze gek is op de krachtige kant van yoga, vindt ze in Yin Yoga de ultieme poort naar stilte, innerlijke observatie en rust. Het leerde haar die tomeloze yang energie in haar leven te balanceren. Behalve teacher is Carolina gespecialiseerd in Tibetaanse sound healing. De basis van haar practice wordt dan ook gevormd door een prachtige mengelmoes van chakra theory, geluidsmeditatie en verschillende yoga-vormen. Een unieke combinatie waarvan ze graag de theorie en achtergrond deelt in haar les. Beleef een magische combinatie van muziek en beweging om aan de behoefte van je lichaam te voorzien. Handpans, chimes, heling en zangschalen die een meditatieve ervaring creëren waarbinnen je stress en zorgen mag laten wegvoeren door de muziek.

Francesca Lyon

Francesca’s yoga journey bloeide op in Nieuw-Zeeland toen ze nog maar vijftien jaar oud was en haar kenmerkende, open blik haar naar nieuwe uitingsvormen leidt. Van de helende rust die ontstond tijdens die vroege practice tot de nieuwe energie die vrijkwam tijdens haar ademwerk: na het volbrengen van haar teacher training wist Francesca dat het tijd was om alles wat haar practice haar tot dan toe had gebracht, te delen. Verschillende fasen in haar leven hebben haar daarbij langs verschillende yoga-tradities geleid. Hierbij heeft ze zich met liefde laten beïnvloeden door de rijke, helende aspecten van vinyasa, tantric yoga, hatha en yin yoga. Verwacht al deze kleuren dan ook terug te zien tijdens één van haar lessen. Als getrainde Naturopath en Medisch herborist neemt ze studenten liefdevol aan de hand mee tijdens een expeditie langs lijf en ziel naar een plek waar ultieme ontspanning en oplading alle ruimte krijgen die ze verdienen. Een practice waarin haar lichtheid en zachtheid op een ontspannen en lichthartige manier binnen onze community – waar zij zo graag deel van uitmaakt – wordt doorgegeven.

Bonnie Warnars

Bonnie is van Indonesisch/Nederlands afkomst. Ze is opgegroeid met yoga en al op 13-jarige leeftijd ging ze samen met haar moeder mee naar yoga- en meditatieworkshops op Bali bij de Yoga Barn. Dit is een plek waar ze vanaf dit moment bijna elk jaar te vinden was.
Bonnie is opgevoed met het motto ‘leven vanuit het luisteren naar het hart’ en met dit motto begon ze een carrière als professionele moderne danseres en theatermaker en reisde ze op zeer jonge leeftijd al de wereld rond. Deze gedisciplineerde, strikte danseres levensstijl, was echter een beetje uit balans en dat gaf haar de motivatie om zich volledig op yoga te focussen. Om terug te gaan naar de essentie, om de balans en gevoeligheid terug in haar leven te brengen!
In haar lessen komt de grootste inspiratie uit mantra’s en muziek. Via de mantra’s vertelt ze je verhalen en begeleidt ze je door de heilige filosofieën van yoga. Met haar livemuziek is het haar missie om alle trillingen te transformeren in ontspanning.

Ellemijn Nonkes

Voor Ellemijn voelt elk moment op de mat als een reis. Een reis terug naar jezelf, voelen en her-inneren. Toen ze op haar 20e via een burnout in deze verdiepende ‘bewust zijn’ reis belandde, begon ze vragen te stellen waardoor ze de wereld met een nieuwsgierige en open blik opnieuw ontdekte.

Yoga en meditatie voelden meteen als ‘thuiskomen’.

Een innerlijke reis terug naar jezelf. En, ze neemt je graag mee in deze reis. Ellemijn focust haar lessen vooral op innerlijke balans ontdekken: flowen naast ontspannen. Yin naast yang. Verstillend, maar ook uitdagend, maar bovenal: verbinding maken met jezelf en écht met intentie aanwezig zijn in je practice.

Naast haar wekelijkse yogalessen, heeft Ellemijn haar eigen praktijk, waar ze je weer in contact brengt met je meest pure zelf middels opstellingen, innerlijke reizen en transformatie coaching. Ze vindt haar inspiratie in de natuur, taoïsme, schilderen, reizen en ‘dromen’. Het is haar droom om dit alles samen te brengen in het organiseren van Retreats en events.

Esther de Graaf

Esther; een avontuurlijke levensgenieter. Ze beweegt zich enthousiast en vol passie door het leven, en deze energie brengt ze elke keer weer mee naar de yogamat. Haar grootste inspiratiebron is teacher Shiva Rea, die haar leerde om de cycli van de natuur te gebruiken voor meer verbinding met haarzelf. Deze levensstijl vond vruchtbare bodem bij Esther, die al sinds jonge leeftijd de elementen uitnodigt in alles wat ze doet, of het nou dansen, yoga of surfen is.

Esther’s liefde voor yoga begon al tijdens haar opvoeding, waar spiritualiteit haar met de paplepel werd ingegoten. Ze ontdekte al snel dat yoga haar een gevoel van energie en vrijheid kon geven dat ze nergens anders kon vinden. In haar yogalessen — die ze inmiddels al 5 jaar geeft — moedigt ze ook jou aan om je eigen levensenergie; je innerlijke vuur op te zoeken. Ze doet dit altijd op een speelse, flowy en creatieve manier.

Esther deelt haar kennis, ervaring en kijk op het leven inmiddels als mentor in de 200-uur yogaopleiding bij DNYS. Samen met haar studenten verkent ze de betoverende wereld van yoga en spiritualiteit.  Ze mag dan wel mentor en yogadocent zijn, toch blijft ze altijd op zoek naar verwondering en beschouwt zichzelf als een eeuwige student van het leven.

Manouk de Bijl

Tijdens Manouk haar zoektocht naar het natuurlijk genezen van haar ‘chronische’ ziekte Colitis Ulcerosa vond ze Yoga en Meditatie. Of eigenlijk, Yoga en Meditatie vonden haar  – een gevoel van thuiskomen. Het werd een belangrijk onderdeel van haar genezingsreis en voelt een diepe roeping om dit door te geven aan anderen.
Manouk’s zielenmissen is het pad om te inspireren, van dienst te zijn en te werken als een portaal voor jou om tot heelheid te komen. Van hoofd tot hart wagen we ons – luisteren, herinneren en voelen. Het cultiveren van een veilige ruimte en verbindende bewegingen om te ademen om je lichaam-geest-ziel-verbinding opnieuw uit te lijnen. Of dit nu een vurige, dynamische, sterke Vinyasa practice is of een zachte, liefdevolle Yin les. Je voelt je gevoed, in balans en verbonden met je lichaam.
Verweven naast Yoga werkt Manouk ook veel met heling voor vrouwen, door middel van ceremonies, workshops, vrouwencirkels en retreats over de hele wereld.

KALA | Karla Maria Poschmann

Karla is muziektherapeut, singer songwriter en sound healer met een krachtige stem en visie. Ze werkt intuïtief vanuit diepe kennis en ervaring en helpt mensen hun authentieke stem te vinden om in contact te staan met zichzelf en de wereld om zich heen.

Op zeven jarige leeftijd begon ze te zingen in een koor en sindsdien is muziek een groot onderdeel van haar leven. Haar doel was nooit om een professionele zanger te worden, het zingen en schrijven van liedjes was allereerst haar persoonlijke tool op de reis naar heling. Zo kon zij zonder druk volledige vrijheid ervaren van haar creatieve uitingen. Haar passie voor muziek en interesse in de menselijke psychologie vervlochten zich tot muziektherapeut.

Het leven bracht haar naar Amsterdam waar ze in de zomer 2021 haar Bachelor of Arts in Therapies afrondde. “Sound of kala” is de manifestatie van haar visioen om mensen op hun weg te steunen en haar stem met de wereld te delen. Gedurende de jaren heeft ze verschillende events gefaciliteerd in Switzerland, Bhutan en Nederland om de helende werking van muziek de wereld in te helpen.

Haar klank kan het beste worden beschreven als een dromerige mix van kwetsbaarheid, speelse klanken en fluisteringen van haar ziel.

Britta Waechter

Britta volgt de roeping van haar hart. Dit bracht haar 5 jaar geleden bij het medicijn van Moeder Cacao, waar ze diepe herinnering vond en een reis van zelfliefde en zorg begon. Daardoor werd ze een space holder de plantenmedicijn, dat er in haar ogen is om ons opnieuw te verbinden met de natuur, onze innerlijke natuur.

Moed heeft haar pad gevormd. De moed om haar eigen ware expressie te vinden op haar weg naar een leven dat authentiek is en geworteld in haar hart. Nu is haar missie mensen te ondersteunen op hun weg naar het hart begeleid door de medicine van cacao en andere tools als mindful yoga, meditatie, sound en movement.

Een deel van het jaar woont ze in Guatemala, in het heilige land van Cacao. Haar intentie is het een brug te slaan tussen de oude kennis, de kosmische visie en ons moderne leven. De kostbare wijsheid tastbaar maken en ruimte openen om deze in het hart te ervaren.